Vape in Sweden

Vape Sweden

Vape Sweden
Hej alla Vape-entusiaster!
Jag är en stolt användare av Vape i Sverige och jag är här för att berätta allt om Vape-kulturen i detta vackra land. Sverige har blivit ett av de största marknaderna för Vape-produkter och det finns en växande gemenskap av Vape-användare som delar sin passion för denna nya trend. Låt mig ta er med på en resa genom Vape Sverige och berätta om mina egna erfarenheter.

Vad är Vape?

För er som är nyfikna på vad Vape är, låt mig förklara det lite närmare. Vape är en förkortning för ”vaporizer” och det är en enhet som används för att inhalera ånga från olika typer av vätskor, såsom e-juice eller cannabisolja. Det finns olika typer av Vape-enheter som erbjuder olika funktioner och stilar, men i grund och botten fungerar de alla på samma sätt. Ett batteri värmer upp vätskan till en ångform som sedan inhaleras genom en munstycke. Detta ger en liknande upplevelse som att röka, men utan de skadliga kemikalierna som finns i cigaretter.

Vape i Sverige

Vape har funnits i Sverige sedan slutet av 2000-talet, men det var inte förrän de senaste åren som det verkligen har blivit populärt. Det finns flera anledningar till detta, bland annat en ökad medvetenhet om de negativa effekterna av cigarettrökning, ett större utbud av produkter och en ökad acceptans av Vape från allmänheten. Det finns också en ökad efterfrågan på mindre skadliga alternativ till tobaksprodukter.

Enligt en undersökning utförd av Folkhälsomyndigheten 2019, använder cirka 10,7% av Sveriges befolkning Vape regelbundet. Detta är en ökning från 2016 då endast 5,8% rapporterade att de använde Vape. Det är också intressant att notera att majoriteten av Vape-användarna är män (67%) och att åldersgruppen 16-24 år är den som använder Vape mest. Detta kan delvis bero på att Vape ofta marknadsförs som en modern och trendig produkt som appellerar till en yngre målgrupp.

Vape-kultur i Sverige

Vape-kulturen i Sverige är fortfarande relativt ung och utvecklas kontinuerligt. Det finns en stark gemenskap av Vape-användare som delar sin kunskap och sina erfarenheter på sociala medier och forum. Det är vanligt att se Vape-träffar och mässor runt om i landet där Vape-användare kan umgås och prova på nya produkter.

En annan del av Vape-kulturen är DIY-blandning av e-juice, vilket innebär att man blandar olika smaker och styrkor för att skapa sin egen unika blandning. Detta är en populär aktivitet bland mer avancerade Vape-användare och det finns många forum och grupper online där man delar sina bästa recept och tips.

Lagstiftning kring Vape i Sverige

Sverige har en relativt restriktiv lagstiftning kring Vape och dess produkter. Enligt lagen om elektroniska tobaksvaror är det förbjudet att sälja Vape-enheter som innehåller nikotin, vilket innebär att många svenska Vape-återförsäljare endast säljer nikotinfria e-juicer och tillsatser. Det är också förbjudet att marknadsföra Vape som ett hälsosammare alternativ till tobak, vilket innebär att återförsäljare inte får göra hälsopåståenden om deras produkter.