Vape Clearomizers and Tanks i Sverige

Clearomizer

Clearomizer
Hej och välkommen till min artikel om Clearomizers och tanks för vapes i Sverige!

Som en inbiten vaper i Sverige har jag sett hur vapemodeller och tillbehör har utvecklats och förbättrats genom åren. En av de viktigaste komponenterna i en vape är clearomizern, som är en tank som förvarar e-vätskan som man sedan förångar och inhalerar.

Clearomizers kan vara både enkla och avancerade i design, men deras främsta uppgift är att ge en riktigt bra smak och ånga från e-vätskan. Jag har provat många olika modeller av clearomizers, men min favorit är fortfarande de som används med så kallade Sub Ohm-tanks.

En clearomizer fungerar som en behållare för e-vätskan. Du öppnar den genom att skruva av toppen eller botten och häller sedan i din e-vätska. En av de stora fördelarna med clearomizers är att de är enkla att använda och fylla på. Dessutom kan man byta ut delar som t.ex. coil och glas om de skulle gå sönder.

Som nybörjare inom vaping kanske man inte vet vilken clearomizer som passar bäst för ens behov. Det finns en mängd olika modeller på marknaden och det kan vara svårt att veta vad som skiljer dem åt. Men för att hjälpa dig på traven vill jag presentera några av de vanligaste modellerna av Clearomizers i Sverige.

Först och främst har vi klassiska Sub Ohm-tanks. Dessa clearomizers är perfekta för dig som vill ha mycket ånga och en riktigt bra smak. De har låg resistans, oftast under 1 ohm, vilket gör att de producerar större mängder ånga och ger en starkare smak. De är även utrustade med justerbara luftflöden som gör det möjligt att anpassa luftintaget till ens personliga preferenser. En populär modell av Sub Ohm-tank är Clearomizer. Den har en kapacitet på 5 ml vilket gör att man slipper fylla på den lika ofta som andra modeller. Dessutom har den enkel toppfyllning vilket gör det lätt att fylla på e-vätska när den börjar ta slut.

Nästa modell är Mouth-to-lung clearomizern, även kallad MTL. Denna typ av clearomizer ger en tightare luftström som efterliknar hur man andas in en cigarett, vilket gör det populärt bland rökare som vill sluta och gå över till vaping. MTL clearomizers har oftast högre resistans än Sub Ohm-tanks, vilket resulterar i mindre ånga och en mildare smak. Denna modell är även populär bland de som vill ha en mer diskret ångproduktion.

Sist men inte minst, har vi RDA (Rebuildable Dripping Atomizer) clearomizern som är lite mer avancerad. Till skillnad från de andra modellerna behöver man bygga sin egen coil för att använda denna. Den har inte heller någon tank utan man droppar e-vätskan direkt på bomullen och coilenen. Detta gör att man får en intensivare och mer koncentrerad smak, men det kräver också lite mer kunskap och tid för att bygga och underhålla.

Utöver dessa tre vanliga typer av clearomizers så finns det även pod-systemen som blivit väldigt populära på senare tid. Dessa är i regel mindre och mer kompakta än de traditionella clearomizersna och är oftast fyllda med färdigfyllda patroner istället för e-vätska. Pod-systemet har blivit ett populärt val för många eftersom de är smidiga och enkla att använda.